Skip to content

Nytt unikt fordon gör premiär på Speed Weekend 2015!

Jan 12

Vi frågar Daniel Lövgren vad han har på gång i garaget? -Det är lite det som är roligt med hela projektet, att göra något som ingen eller i alla fall väldigt få 25 åringar har gjort innan.

Detta är kulmen av 2 års arbete och denna “isjakten” är version 2. Min byggtråd av den första isjakten sågs av min nuvarande sponsor som gav mig en större jetmotor så då krävdes det en uppgradering av hela fordonet där av en version 2.

Turbinen är tillverkad av Jet-rpm Sweden och levererar 70kg i dragkraft men tillsammans med min efterbrännkammare så har jag 100kg i dragkraft. Hela fordonet med mig i och fulltankad ligger på 155kg. 20L diesel får plats ombord och motorn dricker 2L/min på fullgas, med efterbrännkammaren tänd så ligger förbrukningen på 4L/min.
Det kan ju vara lite svårt att jämföra en jetmotors dragkraft och en kolvmotor men det brukar vara populärt att göra så min motor är som en 150Hk kolvmotor fast som har 5:ans växel i hela tiden. Accelerationen är inte så fruktansvärd men den kommer igen på topphastighet. Vad gäller topphastigheten på min isjakt så har jag ingen aning men i teorin så ska inte 200 km/h vara några problem
.
Efter som att jag bor på västkusten (Varberg) och vi har helt värdelösa vintrar så har inte isjakten gått en meter än så länge. Speedweekend 2015 kommer nog inte få se några topphastigheter ifrån mig utan vi får se hur den beter sig och jag gasar därefter.

Jag ligger helt på rygg och styr med pedaler så fartupplevelsen blir nog väldigt stor. Mina ögon är ju bara 50cm ifrån isen.
Annars så har den stötdämpning både fram och bak så åkturen blir nog inte så skakig i alla fall.
Formen på den är helt efter mitt egna huvud och kropp.

Vi önskar Lövgren lycka till på Speed Weekend 27-28 februari, som är en mycket bra plattform för teknikutveckling.

800x20141129_224932